Sylvia Weenink

Mijn naam is Sylvia Weenink, ik ben getrouwd en heb twee dochters.

Ik fotografeer al van kinds af aan en stond dan pal naast m’n vader om te proberen dezelfde foto als hij te maken. Omdat ik van mijn hobby mijn beroep wilde maken ben ik in 2006 een Vakopleiding Fotografie gaan volgen. Daarna heb ik nog vele workshops, masterclasses en cursussen gevolgd zoals bij de bekendste "mensenfotograaf" van Nederland, Govert de Roos, California Sunbounce specialist Tom Museeuw, natuurfotografen Bas Meelker, Steven Ruiter, Marcel van Balkom en Ruben Smit.

Planten verzorgen, tuinieren, wandelen en vooral reizen zijn hobby’s van mij. De afgelopen 15 jaar bezocht ik Frankrijk, Spanje, Guernsey, Jersey, Nieuw Zeeland 2x, Australië 2x, de Malediven 2x, Zuid Afrika 2x, Mozambique 2x, Swaziland, Zambia, Zimbabwe, Bonaire, Indonesië Sulawesi 2x Bali, Tanzania, Zanzibar, Mexico, Filippijnen 2x, Groot Britannië, Maleisië, Florida U.S.A., Kenya, Macedonië, Thailand, Canada New Foundland, Costa Rica, Sri Lanka, Jordanië, Papua, Tonga en diverse keren Egypte.

Omdat mijn grootste passie de duiksport is, fotografeer ik ook onder water en in de meeste landen heb ik dan ook gedoken. Ik ben graag op pad in de natuur en probeer deze zo getrouw mogelijk vast te leggen en uiteraard zonder verstoring.

Bij Sylvia Weenink Vakfotografie kun je terecht voor trouwfotografie, portretfotografie, kinderreportages, newbornfotografie maar ook bedrijfsreportages op locatie. Ik werk met diverse Nikon camera's waaronder de D3x met diverse lenzen, flitsers en toebehoren.